ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ
Αρχική / Ενημέρωση / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών


40 Χρόνια ΤΕΦΑΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ

Αγαπητοί/-ές φοιτητές/-ριες, αγαπητά μέλη του προσωπικού του Τμήματος,
Σε 1–2 μήνες από τώρα (τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022) ξεκινά υπό την επίβλεψή μου η 2η φάση μιας διδακτορικής διατριβής με τίτλο
«Μελέτη των ειδικών διατροφικών απαιτήσεων και προτιμήσεων των καταναλωτών διαφόρων ηλικιακών ομάδων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της σειράς προϊόντων λευκώματος του αυγού EGGPRO»,
για την 1η φάση της οποίας σας είχα ενημερώσει πέρυσι. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Αξιολόγησης της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου κι έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΑΠΘ ( αρ. πρωτ. 14435/19-1-2021).

Καλείστε (οι ίδιοι ή γνωστοί σας) να λάβετε μέρος (εθελοντικά και δωρεάν) ανεξαρτήτως φύλου, αν είστε 18-65 ετών, είστε υγιείς, δεν είστε υπέρβαροι/-ες ή παχύσαρκοι/-ες, αθλείστε τακτικά και δεν αποκλείετε τρόφιμα από τη διατροφή σας, είτε πάντοτε (π.χ. φυτοφαγία) είτε περιοδικά (π.χ. θρησκευτική νηστεία). Δεν μπορείτε να λάβετε μέρος αν έχετε τραυματισμό ή αλλεργία σε αυγό ή γάλα. Αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε, θα λάβετε ένα συμπλήρωμα ασπραδιού του αυγού, πρωτεΐνη τυρογάλακτος (whey protein) και placebo (υδατάνθρακα) για 6 εβδομάδες το καθένα με τυχαία σειρά. Μεταξύ των τριών περιόδων θα υπάρξει κενό 2 εβδομάδων για την απομάκρυνση των επιδράσεων του προηγούμενου σκευάσματος. Επομένως, η όλη παρέμβαση (μαζί με τις αρχικές και τελικές μετρήσεις) θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες. Σε όλη αυτήν τη διάρκεια θα κάνετε λειτουργική προπόνηση υψηλής έντασης (HIFT) τρεις φορές την εβδομάδα σε αλυσίδα γυμναστηρίων.

Πριν την έναρξη της έρευνας, στα δύο κενά μεταξύ των τριών περιόδων και μετά το τέλος της έρευνας θα υποβληθείτε σε σωματομετρήσεις, αξιολόγηση σύστασης σώματος με τη μέθοδο DΕXA (σε εξωτερικό διαγνωστικό κέντρο), μέτρηση της μέγιστης δύναμης άνω και κάτω άκρων σε ισοκινητικό δυναμόμετρο, μέτρηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου κι αιμοληψία (σε εξωτερικό εργαστήριο) για τη μέτρηση βασικών βιοχημικών παραμέτρων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας θα λαμβάνετε διατροφική καθοδήγηση για την εξασφάλιση της σταθερότητας της διατροφής σας.
Τα οφέλη από την συμμετοχή σας στην έρευνα θα είναι πολλαπλά:

  • Θα γυμναστείτε δωρεάν επί 6 μήνες.
  • Θα λάβετε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση και δωρεάν συμπληρώματα επί 6 μήνες.
  • Θα λάβετε δωρεάν αποτελέσματα για τη σύσταση του σώματός σας με την πιο έγκυρη διαθέσιμη μέθοδο (DΕXA) 4 φορές.
  • Θα λάβετε δωρεάν αποτελέσματα της μέτρησης της μέγιστης δύναμής σας 4 φορές.
  • Θα λάβετε δωρεάν αποτελέσματα της μέτρησης της αερόβιας ικανότητάς σας 4 φορές.
  • Θα λάβετε δωρεάν αποτελέσματα αιματολογικών και βιοχημικών μετρήσεων 6 φορές.
  • Θα λάβετε δωρεάν αποτελέσματα της καρδιακής σας συχνότητας κατά την άσκηση 6 φορές.
  • Θα γνωρίσετε τη διαδικασία μια επιστημονικής έρευνας.
  • Θα συμβάλετε ουσιαστικά στην επιστημονική έρευνα, η οποία εφοδιάζει με σημαντικές γνώσεις την επιστημονική κοινότητα και τον τομέα της αθλητικής επιστήμης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ επικοινωνήστε με την υποψήφια διδάκτορα Χριστίνα Καρπούζη (ckarpouzi@phed.auth.gr, 6974096160).
Με εκτίμηση,
Βασίλης Μούγιος
Καθηγητής βιοχημείας της άσκησης

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία