Γενικά
Αρχική / Το τμήμα / Γενικά

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών

Γενικά

Γενικά

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή  Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι διαρθρωμένο σε οκτώ εξάμηνα που είναι και ο ελάχιστος χρόνος για την απόκτηση του πτυχίου. Αποτελείται από μαθήματα κορμού θεωρητικά και εφαρμογής, μαθήματα κατεύθυνσης (Αγωνιστικός Αθλητισμός, Αναψυχή, Αθλητικός Τουρισμός και Υγεία) μαθήματα ελεύθερης επιλογής (θεωρητικά και εφαρμογής). Στο τελευταίο έτος (4ο) οι σπουδαστές/τριες λαμβάνουν μια ειδίκευση σε θεωρητικό ή εφαρμοσμένο πεδίο.

Τα γνωστικά αντικείμενα διδάσκονται στους αθλητικούς χώρους, στο σχολείο, στα εργαστήρια και στις αίθουσες.

Διαθέτει προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Με τις σπουδές συνδέεται η θεωρία των αθλητικών επιστημών με την πρακτική εφαρμογή τους.

Οι φοιτητές/τριες αποκτούν γνώσεις κατάλληλες για εργασία στη φυσική αγωγή στο σχολείο και σε όλους τους χώρους της άθλησης, άσκησης, αθλητικής αναψυχής καθώς και φυσικής και κινητικής δραστηριοποίησης. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των υποψηφίων φοιτητών/τριών και αντίστοιχα.

Οι συστηματικές προσαρμογές των προγραμμάτων σπουδών φανερώνουν τη αποτελεσματική σύνδεση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την αθλητική αγορά εργασίας εκπληρώνοντας την αποστολή του τμήματος.

 

 Αποστολή όλων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. είναι:

  • Να καλλιεργούν και να προάγουν την επιστήμη της Φυσικής Αγωγής του Αθλητισμού και της αθλητικής αναψυχής με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα
  • Να παρέχουν στους πτυχιούχους τους τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία
  • Να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα να καλλιεργούν και να διαδίδουν την αθλητική ιδέα
  • Να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση από τους πολίτες της σημασίας της Φυσικής Αγωγής και της αθλητικής αναψυχής ως βασικού παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

2310 995271

ask@phed.auth.gr