Πρακτική Άσκηση
Αρχική / Φοιτητικά / Πρακτική Άσκηση

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών

Πρακτική Άσκηση

Πρακτική Άσκηση

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ : https://dasta.auth.gr/

Όσοι φοιτητές/τριες που φοιτούν στο 4ο έτος και πάνω από αυτό, ενδιαφέρονται να κάνουν ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, που θα πραγματοποιηθεί από 1 Μαρτίου 2022 – 31 Μαΐου 2022 πρέπει να κάνουν αίτηση και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στο παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.
Σύνδεσμος για αίτηση προεγγραφής των φοιτητών, πατώντας στο τέλος υποβολή.
https://www.praktiki.auth.gr/προαιτήσεις-τεφαα-θεσσαλονίκης/
Ο επιστημονικός υπεύθυνος
Γαλαζούλας Χρήστος
Καθηγητής

Χρήσιμες οδηγίες
Οι φοιτητές που θα κάνουν Πρακτική Άσκηση θα πρέπει να προετοιμαστούν ετοιμάζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά.
Οδηγίες
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ (ΑΜΑ)

Η έκδοση του Α.Μ.Α. ΙΚΑ καλό θα ήταν να γίνεται στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, γιατί είναι γνώστες της διαδικασίας. Ωστόσο, και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα γνωρίζουν γενικώς τη διαδικασία.
Να τονιστεί στους φοιτητές ότι πρέπει να δηλώσουν το δικό τους Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και όχι των γονιών τους, διότι τους φοιτητές ασφαλίζουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν διακόπτεται η ασφάλεια τους (που έχουν στους γονείς τους).
Υπάρχει περίπτωση ορισμένοι φοιτητές (των οποίων οι γονείς είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και τους έχουν ως προστατευόμενα μέλη) να έχουν ήδη Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (αυτό ισχύει από πέρυσι). Εάν δεν τον γνωρίζουν, απλά πηγαίνουν στο ΙΚΑ και ζητούν μία βεβαίωση με τον Αριθμό τους.
Στην περίπτωση που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να βγάλουν το δικό τους αριθμό μητρώου ΙΚΑ, θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά (συνήθως δεν απαιτούνται όλα, αλλά για να μην τύχουν σε κάποιον υπάλληλο που δεν ξέρει ας τα έχουν μαζί τους για να μην ταλαιπωρούνται):
1) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
2) Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ (ή αντίστοιχο έντυπο με το Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ., π.χ. εκκαθαριστικό).
3) ΑΜΚΑ (Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης). Εάν δεν έχουν, θα πάνε πρώτα σε ένα ΚΕΠ να βγάλουν. (Μπορούν να βγάλουν και οι κύπριοι φοιτητές ελληνικό ΑΜΚΑ).
4) Αποδεικτικό Διαμονής (ενοικιαστήριο ή ένα λογαριασμό ΔΕΗ).
5) Για Ασφαλισμένους και σε άλλα ταμεία «Βεβαίωση» με Ημερομηνία Έναρξης και Αριθμό Μητρώου ( ΜΟΝΟ για ΑΜΕΣΑ ασφαλισμένους και σε άλλο φορέα, π.χ. ΟΑΕΕ, ΤΑΕ).
6) Βιβλιάριο Τραπεζικού Λογαριασμού-φωτοτυπία της σελίδας όπου αναγράφεται ο Τραπεζικός Λογαριασμός-.
Η έκδοση Α.Μ.Α. IKA πραγματοποιείται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του (εξουσιοδότηση). Η έκδοση του ΑΜΑ ΙΚΑ, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή πριν την έναρξη της Πρακτικής τους Άσκησης. Καλό θα ήταν να γίνει περίπου 10-15 μέρες, έτσι ώστε να έχουμε όλα τα στοιχεία για τη δημιουργία των συμβάσεων.

Επιδόματα
Καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι εάν παίρνουν επίδομα ανεργίας, με τη συμμετοχή τους στην Πρακτική Άσκηση αυτό θα διακοπεί. Επίσης, εάν παίρνουν κάποιο άλλο επίδομα (π.χ. ΑμΕΑ ή από σύνταξη θανάτου) καλό θα ήταν να δούνε με την αντίστοιχη υπηρεσία εάν αυτό θα διακοπεί με την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΑΠΘ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2021-22

Προσωρινός πίνακας κατάταξης των φοιτητών/τριών της πρακτικής άσκησης κατά την 1η πρόσκληση

O προσωρινός πίνακας περιλαμβάνει τα ΑΕΜ των φοιτητών/τριών για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Οι φοιτητές/τριες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση αυστηρά έως τις 21/12/2021 και ώρα 12:00 π.μ.
Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο ένστασης εδώ (Έντυπο Ένστασης)
Ο/η φοιτητής/τρια το συμπληρώνει, το υπογράφει, το σκανάρει και το αποστέλλει ηλεκτρονικά στο praktiki@auth.gr αναγράφοντας στο email το Τμήμα του και το ονοματεπώνυμό του.
Ενστάσεις που δε θα έχουν την παραπάνω μορφή δε θα γίνονται δεκτές και δε θα πρωτοκολληθούν.

2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετεχοχή στην πρακτική άκσηση μέσω ΕΣΠΑ από τις 16/12/2021-31/12/2021

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ 2022 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΣΗΣΗ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Παρακαλούμε να διαβάσετε και την επισυναπτόμενη παρουσίαση του Γραφείου

Πρακτικής Άσκησης, όπου αναφέρονται όλες οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται. Ημερομηνία αποστολής των απαραίτητων εγγράφων: 11/12/2021-11/01/2022 στο praktiki <mailto:praktiki@auth.gr> @auth.gr. Όσοι φοιτητές/τριες επιλεχθούν θα πρέπει να κάνουν online αιτήσεις: από 12/01/2022-17/01/2022 στην ιστοσελίδα www.praktiki.auth.gr.

Σύνδεση (στον ιδρυματικό σας λογαριασμό)--> Προσωπικά Στοιχεία (θα τα συμπληρώσετε)--> Περίοδος Πρακτικής Άσκησης --> επιλογή θέσεων Πρακτικής -->Αίτηση

Σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να αναζητήσετε τους φορείς που σας ενδιαφέρουν (υπάρχουν οδηγίες στην παρουσίαση), δίνοντάς τους το επισυναπτόμενο έγγραφο με τις οδηγίες για την εγγραφή τους στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως θα πρέπει να κάνουν Δημοσίευση θέσης στο σύστημα ΑΤΛΑΣ έως τις 11/01/2022.

Αφού βρείτε τον φορέα που σας ενδιαφέρει και έχετε επικοινωνήσει ώστε να εγγραφούν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ θα πρέπει να στείλετε email στο mmlogdani@auth.gr με τα παρακάτω στοιχεία:

1) To ονοματεπώνυμό σας

2) Το όνομα του φορέα

3) Στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου (τηλέφωνο και email).

4) Διεύθυνση του φορέα

5) Αριθμός group στο σύστημα ΑΤΛΑΣ (σε περίπτωση που ο φορέας έχει δημοσιεύσει θέση στο σύστημα ΑΤΛΑΣ).

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat or click here to download the PDF file.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

2310 995271

ask@phed.auth.gr