Αρχική / Κατηγορία Νέων / Εκδηλώσεις – Σεμινάρια

Κατηγορία

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών

Εκδηλώσεις – Σεμινάρια

Αγαπητοί φοιτητές,

Καλείστε (οι ίδιοι ή γνωστοί σας) να λάβετε μέρος σε μια πρωτότυπη έρευνα με τίτλο «Επίδραση της διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης στη φαρμακοκινητική της μετφορμίνης». Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Αξιολόγησης της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη διδακτορική διατριβή του Στέφανου Νικολαΐδη και διεξάγεται υπό την επίβλεψη του καθηγητή βιοχημείας της άσκησης Βασίλη Μούγιου. Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Διδασκαλία Σαρακατσάνικων Χορών και παρουσίαση στοιχείων της παράδοσης τους

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο «Διδασκαλία Σαρακατσάνικων Χορών και παρουσίαση στοιχείων της παράδοσης τους» τη Δευτέρα 4/4, ώρα 9:30 π.μ., στην αίθουσα χορού στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, με την παρουσία της ειδικότητας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Το σεμινάριο θα διοργανωθεί υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, κ. Στέλλας Δούκα.
Διδασκαλία:

Το 11ο Διεθνές Συνέδριο «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα» θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη υβριδικά 1-3 Απριλίου 2022. Το συνέδριο ενδιαφέρει πολλές επιστημονικές ειδικότητες και συμμετέχουν ως εισηγητές πολλά μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://ctmi.gr/sportsmed2022/

Epicur ΑΠΘ/AUTh : 2nd Annual EPICUR Forum & Festival

Το πρόγραμμα του 2ου EPICUR Forum, με γενικό τίτλο «Innovation & Inclusion», ανοίγει το διάλογο σχετικά με το παρόν και το μέλλον των Συμμαχιών των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, καθώς και για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης. Μέσα από τις ομιλίες, τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και τα workshops προβάλλονται επιστημονικά επιτεύγματα και καινοτόμες εφαρμογές και αναδεικνύονται επιστημονικά ζητήματα αιχμής.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος SEE-I, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχει το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Αθήνα για την εκπαίδευση αθλητών, προπονητών και παραγόντων ποδοσφαίρου στην ακεραιότητα στον αθλητισμό. O συντονιστής του έργου στην Ελλάδα, Δρ. Βασίλειος Μπαρκούκης παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την χρήση ουσιών ντόπινγκ. Ο Δρ. Μπαρκούκης τόνισε την ανάγκη οι αθλητές και οι προπονητές να γνωρίζουν τους κανονισμούς σχετικά με το ντόπινγκ αλλά και τις συνέπειες της χρήσης των ουσιών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ


Αγαπητοί/-ές φοιτητές/-ριες, αγαπητά μέλη του προσωπικού του Τμήματος, Σε ένα μήνα από τώρα (τον Νοέμβριο του 2021) ξεκινούν υπό την επίβλεψή μου δύο διδακτορικές διατριβές με τίτλους:

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Εκδηλώσεις – Σεμινάρια

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

2310 995271

ask@phed.auth.gr