Κατατακτήριες Αποφοίτων ΙΕΚ
Αρχική / Κατατακτήριες Αποφοίτων ΙΕΚ

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών


40 Χρόνια ΤΕΦΑΑ

Κατατακτήριες Αποφοίτων ΙΕΚ

ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 46935/Ζ1 (ΦΕΚ 2031Β/21.4.2022), οι απόφοιτοι/-ες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), καθώς και του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας, που κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμο τίτλο, δύνανται να κατατάσσονται σε Τμήματα/Μονοτμηματικές Σχολές Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του Διπλώματός τους.

Η συνάφεια των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με αυτά του προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμήματος/ Μονοτμηματικής Σχολής ΑΕΙ, καθώς και ο ανώτατος αριθμός αποφοίτων ΙΕΚ και Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας, που μπορούν να καταταχθούν σε αυτά, σε ποσοστό επί του ετήσιου αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε Τμήμα/Μονοτμηματική Σχολή ΑΕΙ, ορίζονται με απόφαση της Συγκλήτου εκάστου ΑΕΙ, κατόπιν εισήγησης εκάστου Τμήματος/Μονοτμηματικής Σχολής αυτού, με βάση ενημερωμένο κατάλογο των ΙΕΚ και των ειδικοτήτων που λειτουργούν σε αυτά, καθώς και των Ειδικοτήτων του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας, που αποστέλλει κατ’ έτος στα ΑΕΙ η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά όσων αποφοίτων ΙΕΚ επιθυμούν να καταταγούν στο ΤΕΦΑΑ, εφόσον έχουν κριθεί ως συναφή με βάση την ανωτέρω διαδικασία, υποβάλλονται στο Τμήμα από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

  1. Αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία)
  2. Αντίγραφο Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμου τίτλου

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του γυάλινου κτιρίου στις εγκαταστάσεις στη Θέρμη, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν μόνο ηλεκτρονικά στο email: info@phed.auth.gr , αποκλειστικά από το προσωπικό EMAIL του υποψηφίου, καθώς εκεί θα λαμβάνουν απαντήσεις και ενημερώσεις σχετικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις.


Σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 3 της ανωτέρω ΥΑ, οι κάτοχοι Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, προ της εγγραφής τους στο ΙΕΚ είναι απαραιτήτως κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου.

Η επιλογή των υποψήφιων για κατάταξη αποφοίτων ΙΕΚ και Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις, σε τρία (3) μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής.

Οι εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους, το πρόγραμμα των οποίων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του ΑΕΙ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Οι υποψήφιους/-ες με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες εξετάζονται προφορικά ή γραπτά ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Εξετάζονται προφορικά, εφόσον υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας της οικείας υγειονομικής επιτροπής γνωμάτευση, από την οποία να προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να εξεταστούν γραπτώς, οι υποψήφιοι/-ες με τις συγκεκριμένες αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες του άρθρου 3 της ανωτέρω ΥΑ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, δείτε εδώ την απόφαση της Συγκλήτου ΑΠΘ ως προς α) τη συνάφεια των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων του και β) το ποσοστό κατάταξης σε αυτά επί του ετήσιου αριθμού εισακτέων τους για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία