Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών πρωτοετών αθλητών στο ΑΠΘ 4-11 Δεκεμβρίου 2020
Αρχική / Ενημέρωση / Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών πρωτοετών αθλητών στο ΑΠΘ 4-11 Δεκεμβρίου 2020

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών


40 Χρόνια ΤΕΦΑΑ

Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών πρωτοετών αθλητών στο ΑΠΘ 4-11 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,
Σας ενημερώνουμε ότι την περίοδο 4-11 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο ΑΠΘ.

1ο ΒΗΜΑ:

Θα λάβετε από το ΑΠΘ ένα μήνυμα (SMS) προκειμένου να καταχωρήσετε από 4 έως 11 Δεκεμβρίου τα στοιχεία σας στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ register.auth.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 4 Δεκεμβρίου μετά τις 12.00 μ.
Επειδή δεν υπάρχει καταχωρημένο κινητό για όλους τους επιτυχόντες παρακαλούμε να μπείτε μόνοι σας στο register.auth.gr.

2ο ΒΗΜΑ:

Την ίδια περίοδο (4-11 Δεκεμβρίου) θα πρέπει να υποβάλετε στη Γραμματεία του Τμήματός σας τα ακόλουθα δικαιολογητικά

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και των δύο όψεων
  • Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (πρόσφατη, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, σε ουδέτερο φόντο και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπό σας)
  • Το pdf της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στην πλατφόρμα του Υπουργείου
  • Βεβαίωση διαγραφής από άλλο Τμήμα (μόνο για όσους έχουν κάνει εγγραφή σε άλλο Τμήμα)
  • Υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη με τα στοιχεία σας και υπογεγγραμένη (θα τη βείτε επισυναπτόμενη)
  • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) [απλή εκτύπωση από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα https://www.amka.gr/AMKAGR/

Ηλεκτρονικά, με αποστολή στο email της Γραμματείας του Τμήματος ask@phed.auth.gr των απαραίτητων δικαιολογητικών σε ένα ενιαίο αρχείο pdf.
Μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία jpeg σε pdf δωρεάν στο σύνδεσμο https://www.ilovepdf.com/el/jpg_to_pdf και να ενώστετε τα αρχεία pdf σας δωρεάν στο σύνδεσμο https://tools.pdf24.org/el/merge-pdf#s=1602934565511 . Δεν θα δεχθούμε περισσότερα αρχεία παρά μόνο ένα ενιαίο αρχείο pdf.
Συνιστάται η αποστολή να γίνει από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε στις πανελλαδικές
Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να βάλετε την ένδειξη: Δικαιολογητικά ταυτοπροσωπίας <ονοματεπώνυμο φοιτητή> <Κωδικός Υποψηφίου>

*Υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ)-Διευκρινίσεις

  1. Σε περίπτωση που μπορείτε να εκδώσετε την υπεύθυνη δήλωση μέσω της πλατφόρμας gov.gr (επειδή διαθέτετε προσωπικό κωδικό στο taxis.net και web banking), θα πρέπει να την συμπληρώσετε σύμφωνα με το παρόν υπόδειγμα Επισημαίνεται ότι δεν έχει ισχύ η υπεύθυνη δήλωση που εκτυπώνεται από το gov.gr με προσωπικούς κωδικούς των γονέων σας, δεδομένου ότι η ταυτοπροσωπία αφορά μόνο εσάς.
  2. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να εκδώσετε την εν λόγω υπεύθυνη δήλωση μέσω της πλατφόρμας gov.gr, δεδομένου ότι δεν διαθέτετε ή δεν μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα προσωπικούς κωδικούς taxisnet και web banking, θα πρέπει να προβείτε στην ακόλουθη διαδικασία : Εκτύπωση της Υπεύθυνης Δήλωσης και συμπλήρωσή της με τα απαραίτητα στοιχεία σύμφωνα με το παρόν υπόδειγμα. Προσκόμισή της σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής σας


3ο ΒΗΜΑ:

Μόλις η Γραμματεία ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών σας, θα οριστικοποιηθεί η εγγραφή σας και θα λάβετε ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να αποκτήσετε ιδρυματικό λογαριασμό και πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, πρόσβαση σε Online Βιβλιοθήκες και πολλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Επίσης θα λάβετε απαντητικό email από τη γραμματερία με τον αριθμό μητρώου σας και το Τμήμα σας.
Με απόφαση της Συνέλευσης δεν μπορείτε να παρακολουθήστε το α εξάμηνο σπουδών αλλά θα πρέπει να βλέπετε τις ανακοινώσεις στο site για την εγγραφή σας στο δεύτερο εξάμηνο σπουδών.

Η επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματος γίνεται αποκλειστικά με email στο ask@phed.auth.gr και όχι τηλεφωνικά ή δια ζώσης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Θα πρέπει αποκλειστικά σε προθεσμία σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στο ΥΠΑΙΘ (30/11), να υποβάλετε στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής επιτυχίας σας, αίτηση (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά)) στην οποία θα τεκμηριώνετε τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή σας, ακολουθώντας τα περιγραφόμενα στο ανωτέρω 2ο ΒΗΜΑ.

Η ολοκλήρωση ή μη της εγγραφής σας θα πραγματοποιηθεί με την αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος ή της Σχολής σας.
Τυχόν επιτυχόντες που δεν εγγραφούν ούτε με αυτήν τη διαδικασία, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία