Ανακοίνωση πρόσκλησης συμμετοχής σε έρευνα
Αρχική / Ενημέρωση / Ανακοίνωση πρόσκλησης συμμετοχής σε έρευνα

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών


40 Χρόνια ΤΕΦΑΑ

Ανακοίνωση πρόσκλησης συμμετοχής σε έρευνα

Αγαπητοί φοιτητές,

Καλείστε (οι ίδιοι ή γνωστοί σας) να λάβετε μέρος σε μια πρωτότυπη έρευνα με τίτλο «Επίδραση της διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης στη φαρμακοκινητική της μετφορμίνης». Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Αξιολόγησης της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη διδακτορική διατριβή του Στέφανου Νικολαΐδη και διεξάγεται υπό την επίβλεψη του καθηγητή βιοχημείας της άσκησης Βασίλη Μούγιου. Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει αν μια συνεδρία διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης (τρέξιμο και περπάτημα σε διαφορετικές ταχύτητες σε διάδρομο) επηρεάζει τα επίπεδα ενός ασφαλούς και ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου για την αντιμετώπιση του διαβήτη (μετφορμίνη με εμπορικό όνομα Glucophage) σε υγιείς άντρες. Αν αποφασίσετε να λάβετε μέρος θα πρέπει να μας διαθέσετε 4 ημέρες του τρέχοντα ή του επόμενου μήνα. Την 1η ημέρα θα γίνει η προκαταρκτική σας επίσκεψη διάρκειας περίπου μισής ώρας, κατά την οποία θα μετρήσουμε τη VO2max σας. Οι υπόλοιπες 3 ημέρες θα είναι πιο απαιτητικές, αφού θα πρέπει να παραμείνετε στο Εργαστήριο επί 12 ώρες για να πάρετε μια ταμπλέτα μετφορμίνης, να ασκηθείτε για μία περίπου ώρα (τις 2 από τις 3 φορές, ενώ την άλλη δεν θα κάνετε τίποτε) και να δώσετε επανειλημμένα δείγματα αίματος (με ένα όμως τρύπημα).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υποψήφιο διδάκτορα Στέφανο Νικολαΐδη (stefanikol@outlook.com, 6942776669).

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 και από το 2013 ανήκει στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία