Νέα δράση του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ για τη βία μέσα κι έξω από τα γήπεδα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Πρωτοβουλία κατά του φανατισμού και του χουλιγκανισμού…

♦ Νέα δράση της ΚΕΥΝΣ για τη βία μέσα κι έξω από τα γήπεδα

Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός υγιούς πεδίου-δικτύου φιλάθλων με στόχο την καταπολέμηση του φανατισμού και της βίας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων-γηπέδων αναλαμβάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), προωθώντας την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος-δράσης που απευθύνεται στους νέους.

Πρόκειται για τη δράση «Let’s STARΤ: SporTs Against RadicalizaTion» («Εμπρός Πάμε: Ο αθλητισμός ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση»), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Σύστημα και Γενιά» (System & G) και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Καινοτομία Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ2 Καινοτομία). Αυτό θα γίνει από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως την Τετάρτη 5 Ιουλίου (διάρκεια 5 εργάσιμες ημέρες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων νέων να υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα θα εξελιχθεί σε τρία επίπεδα και θα αφορά στην εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με νέους, στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με παράγοντες που ασχολούνται με νέους, και τέλος στη συνεργασία με νέους για την ανάδειξη αθλητικών φεστιβάλ και τοπικών δραστηριοτήτων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν τα αθλητικά ιδεώδη και τις υγιείς φίλαθλες συμπεριφορές.

 

Αιτήσεις συμμετοχής

Στην πανστρατιά αυτή κατά του φανατισμού θα συμμετέχουν 28 προπονητές, αθλητές, διαιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι για τη νεολαία, νέοι εθελοντές και ακτιβιστές χωρίς ηλικιακό όριο. Μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι η προώθηση της εκπαίδευσης γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενίσχυση αξιών όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική ενσωμάτωση και ο διαπολιτισμικός διάλογος μέσω του αθλητισμού, με έμφαση στην καταπολέμηση του κινδύνου ριζοσπαστικοποίησης για τους νέους -ντόπιους ή μετανάστες-, αλλά και η ενίσχυση συνεργασίας τοπικών δικτύων και αρχών που θα συνεισφέρουν σε μια πιο ανοιχτή τοπική διαδικασία εκπαίδευσης. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα βίντεο ευαισθητοποίησης κατά του φανατισμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+Sports της Ε.Ε., ενώ για τους συμμετέχοντες προβλέπεται πλήρης κάλυψη (100%) του κόστους διατροφής, διαμονής και ταξιδιωτικών εξόδων. Το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ανέρχεται στα 40 ευρώ. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Ιουνίου, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε συμμετέχοντες από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1IALmsgrgyCxofF_1kRXGpUnDXg__2EjCdKBH8M_L8qg/viewform?edit_requested=true

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μαρία Ροΐδη, δημοτική σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών

Τηλ.: 6974147982 - email:mariaroidi4@gmail.com

Ημερομηνία: 
Πέμ, 06/07/2018